Spanish Catalan English French German Italian Portuguese

Foguera Sant Antoni 2016

Tradiciones locales
Fecha: Sábado, 16 de Enero de 2016 19:00

Lugar de reunión: Sumacàrcer  |  Ciudad: Sumacàrcer, España

De la Web Oficial de Sumacàrcer: www.sumacarcer.es

El proper dissabte 16 de gener, Sumacàrcer celebra un any més la festivitat de Sant Antoni amb l'encesa de la Foguera a la Plaça Major.  Una festa que ha perdurat des de temps immemorials, i que ja fa dues decades, l'Ajuntament de Sumacàrcer va decidir conservar, plantant una foguera "municipal" a la Plaça Major.

La regidoria de Cultura i Festes, conscient de la importància de mantenir vives les nostres tradicions més antigues, un any més ha volgut potenciar-la amb la inauguració una exposició titolada "Rituals de foc i festa". Es tracta d'una Exposició de fotografies de David Cantillo produïda pel Museu Valencià d'Etnologia i dedicada als rituals de foc i les seues festes, i que podrem visitar a la sala d'Exposicions de l'Ajuntament.

Qui no s'ha quedat alguna vegada mirant al foc mentre deixes la teua ment en blanc? El foc, eixe element tan present en la vida dels valencians, representa un eix comú a les nostres festes, un ingredient necessari per completar la nostra essència com a poble.

Una festa nostra, una festa autèntica, una festa que enfonsa les seues arrels en les antigues tradicions dels nostres ancestres, que servia per espantar els mals esperits, una festa que seguim celebrant any rere any en la nostra terra i que és signe d'identitat d'un poble. Un poble que viu les seues celebracions sota el signe d'un foc que, no solament dóna calor, sinó també llum.

 

Dirección
Plaça Major, 5, 46295 Sumacàrcer
Valencia, España

 

Mapa


 

Todas las fechas


  • Sábado, 16 de Enero de 2016 19:00
Volver