Logo whatsappSi el nostre ajuntament va ser pioner en modernitzar els bans municipals traslladant-los al facebook, un servici que funciona magníficament, sobretot per a tots aquells que per treball o residència no han pogut escoltar el ban en directe, últimament estem veient com hi ha consistoris que van més enllà, com és el cas de Gavarda i Tous (veure article publicat al levante-emv) que han optat per utilitzar el whatsapp per a difondre informació interessant del municipi. Cal preguntar-se ara, és un sistema adequat per al nostre municipi?, quines necessitats cobriria?, Estem disposats que tots els membres del grup coneguen el nostre número de mòbil?

Hi ha altres fórmules per a transmetre esta información?. Actualment gràcies a la tecnologia d'internet i els smartphones en el nostre municipi disposem de pàgines web que ens proporcionen diàriament este tipus d'informació, coneixem els esdeveniments pròxims que es van a realitzar en el poble, ens assabentem de tots els bans quasi diàriament. Els nous gestors de continguts de web permeten un disseny "responsive" que permet adaptar el disseny tant per a ordinadors, tablets i mòbils, perquè tota la informació que es genere puga arribar-nos per qualsevol mitjà."

Si que és veritat que tota eixa informació està disseminada en diverses pàgines, ja que cada una d'elles tracta temes distints, temes associacions, municipals, comercials, etc., i que per a assabentar-se de tot cal fer un recorregut per totes elles, però no deixa de ser divertit estar assabentat de "tot" el que succeïx en el nostre poble.

Ara mateix, la quantitat de membres que poden pertànyer a grups de whatsapp estan limitats a 256 usuaris, la qual cosa seria insuficient per a les nombroses peticions que es rebrien per a agregar-se al grup, només la pàgina de facebook de l'ajuntament ja té 1.112 "amics".

Siga com siga, seria bo que el nostre municipi continuara sent un referent, com el va ser per a canviar les dates de les festes patronals d'una forma democràtica, com el va ser al crear una web per a anunciar els bans, com va ser la pilota valenciana, com va ser la festa de moros i cristians, com va ser la banda de música.

Que cada un de nosaltres impulse qualsevol mesura que transmeta la informació que estiga en les seues mans, que tots podem estar assabentats del que ocorre en el nostre volgut poble. Donem a coneixer el nostre poble. Tenim una riquesa de tradicions, de llocs, de formes de ser, gastronòmiques,etc., que poques poblacions poden fer gala d'això; només pensa, quantes associacions (esportives, culturals, creatives, lúdiques, religioses) tenim en un poble de a penes 1200 habitantes?, coneixes algun altre així?.