L'incendi que es va declarar en la vesprada del dimecres 16 de juny a la localitat de Bolbait, ens ha deixat un paisatge desolador. Després d'haver sigut estabilitzat (segons el Centre de Control situat a la població de Anna) a les 13:00 h. apróximadament, dos hores després el vent va canviar i va començar a cremar la muntanya, en direcció a Sumacàrcer.

ZONA QUEMADA WEB GEn total han sigut 1.535 hectàrees cremades. En roig el terreny cremat el primer dia, en grog l'avanç del foc el segon dia.
· Punxa en l'imatge per agrandar la ·

Amb la caiguda de la intensitat de la llum del dia, els mitjans aeris es van haver de retirar, quedaven diverses brigades, bombers, la UME i voluntaris per a detindre l'avanç del foc. La nit va resultar molt llarga, les flames avançaven i des de la població es veia una gran resplendor rogenca.

El Centre de Control es va desplaçar a la contornada del magatzem de Dionisio. Amb les primeres llums i amb el suport sol·licitat en la vesprada nit del dijous, van començar les labors contra l'incendi per via aèria, aconseguint estabilitzar-ho i finalment controlar-ho.

Han sigut diverses vegades les que hem estat exposats al temut foc; l'incendi provocat que es va iniciar en la font de la teula i que va arrasar en 1977 els nostres espais naturals més preats, els incendis que diverses vegades van cremar les muntanyes d'Antella que confronten amb el nostre poble, l'incendi de Cortés que va poder ser frenada en el mateix barranc del morteral.

Cal tindre molt atenció amb les cremes en èpoques de calor, seques i amb vent. Si ho fem, tenim molt guanyat per a protegir i cuidar el nostre entorn.

I per a finalitzar, donar les gràcies més sinceres a tots els que voluntàriament o per motius del seu treball, exposen contínuament les seues vides per a garantir-nos benestar, seguretat i ecologia.